Innovatief en duurzaam: E-rail

Innovatief en duurzaam: E-rail

De afgelopen jaren heeft H.Essers een intermodaal netwerk opgebouwd over heel Europa. Vandaag breiden wij dat netwerk uit met innovatief en duurzaam spoortransport van en naar China. Daarbij zijn wij de eerste logistieke dienstverlener die temperatuurgecontroleerde spoortransporten aanbiedt met non-stop opvolging gedurende het gehele traject.

Sneller dan zeevracht, goedkoper dan luchtvracht

Onze nieuwe intercontinentale spoorverbinding biedt een volwaardig alternatief voor lucht- en zeevracht. Niet alleen is deze verbinding 60% sneller dan zeevracht en 90% goedkoper dan luchtvracht – E-rail is ook veel minder belastend voor het milieu.

Het netwerk dekt een afstand van 11.500 km van de Euregio naar China. Afhankelijk van hun startpunt en bestemming duren de transporten tussen de vijftien en twintig dagen. Onze spoortransporten van en naar China worden aangeboden als door-to-doorservice, met inbegrip van voor- en natransport en douane-inklaring.

Innovatieve temperatuurgecontroleerde spoortransporten

H.Essers is de eerste logistieke dienstverlener die temperatuur gecontroleerde spoortransporten van en naar China biedt. Naast de standaard 20 en 40 voetcontainers leveren wij ook transporten in temperatuurgecontroleerde of dry-box 45 voetcontainers (pallet wide/high cube) die voorzien zijn van 800 literdieseltanks, om te garanderen dat de koelmotoren gedurende het gehele traject blijven draaien. De containers zijn bovendien uitgerust om de goederen te beschermen tegen zelfs de meest extreme Siberische temperaturen.

Doorlopende opvolging, volledige traceerbaarheid en tweewegcommunicatie

Via een uniek geïntegreerd temperatuurcontrolesysteem wordt de lading gedurende het gehele traject non-stop opgevolgd vanaf onze Control Tower. Als de temperatuur op enig moment afwijkt, wordt onmiddellijk een interventieprocedure gestart. Door het inventieve tweewegcommunicatiesysteem kunnen wij op elk moment ingrijpen en de temperatuur in de container aanpassen. Langs het hele traject zijn bovendien punten ingebouwd voor interventie ter plaatse indien dat nodig blijkt.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Hanno.Reeser@essers.com indien u graag meer informatie wenst over deze intercontinentale dienst.

Meer info over de werkwijze?