Indrukwekkende groei warehousingcapaciteit en value added services voor chemie en farma

Indrukwekkende groei warehousingcapaciteit en value added services voor chemie en farma

32.000 vierkante meter in Dry Port Genk, 25.000 vierkante meter in het Gentse Kluizendok, nieuwe afvullijnen in Wilrijk … De laatste 12 maanden realiseerden we een gigantische groei in ons aanbod op het vlak van capaciteit en diensten voor de chemische en farmaceutische industrie. Schitterende cijfers, die we de komende jaren graag nog verder uitbouwen. Niet alleen op het vlak van kwantiteit trouwens, ook op het vlak van kwaliteit schakelen we nog een versnelling hoger.

Dry Port Genk

“Na de eerste 32.000 vierkante meter die we in december 2018 in gebruik namen op onze nieuwe site Dry Port Genk, zijn we in deze periode gestart met de grondwerken voor een uitbreiding van 16.000 vierkante meter,” legt Benjamin Hermans, Business Unit Manager, uit. De site focust op klanten uit de chemie- en farmasector en is dan ook volledig afgestemd op de opslag van gevarengoed. “Het is in alle opzichten een unieke locatie. De intermodaal ontsloten SEVESO-locatie heeft een potentieel van 160.000 vierkante meter aan chemie- en farmaceutische warehouses en geniet een ideale oriëntering als EDC of als RDC met focus op Duitsland, Benelux, Frankrijk, UK en verder. Tot slot grenst de site ook aan het Albertkanaal, en vormt ze zo de perfecte connectie tussen haven en hinterland.”

“Bijzonder voor Dry Port Genk, en bij uitbreiding wellicht voor Europa, wordt het nieuwste warehousecompartiment dat technisch wordt opgebouwd en uitgerust voor de veilige en conforme opslag van ontvlambare en gekoelde producten. Ik ben er best wel fier op dat we deze installatie volledig in huis hebben kunnen ontwerpen.” En alsof dat nog niet voldoende is, is het hier binnenkort ook mogelijk om stalen te nemen van producten en kleinere verpakkingen af te vullen. Ook het labelen van de verpakkingseenheden kan on site gebeuren, dankzij een nieuwe labelinginstallatie. “Je merkt het, werk genoeg dus! En dat is wel fijn zo: we blijven op deze manier immers innoveren op het vlak van onze dienstverlening en onze steeds completer wordende oplossingen voor de farma- en chemische sector. Het is erg boeiend om vanaf de eerste rij getuige te mogen zijn van onze sterke groei in deze strategische segmenten. In juli 2020 zal het nieuwe warehouse volledig operationeel zijn, kom dan zeker nog eens een kijkje nemen (lacht).”

Kluizendok Gent en Wilrijk

Christophe Houpels is Business Unit Manager Belgium West bij H.Essers: “Ik ben onder andere actief op de site in Gent en Wilrijk en heb die sites op korte tijd een ware metamorfose zien ondergaan. Een flinke uitdaging, maar ik heb, sinds ik hier werk, al geleerd dat onze teams tot enorme dingen in staat zijn.”

De Gentse site, die in het Kluizendok ligt, is een multi-customer SEVESO-site met een uitstekende oriëntatie ten opzichte van de Gentse chemiecluster, maar ook ten opzichte van de cluster Antwerpen en Rotterdam. Het Kluizendok heeft als voordeel werkelijk op een boogscheut afstand van de productie te liggen, en geniet bovendien van een uitstekende intermodale connectiviteit. “Dankzij deze troeven, voeren we in 2020 al de derde en vierde fase van onze bouwplannen uit. Samen met de eerste twee fases zijn ze goed voor zo’n 50.000 vierkante meter aan warehousemogelijkheden, met een bijzondere focus op de chemische industrie. Het partnership met Northsea Port, een fusie tussen de zeehavens Gent, Terneuzen en Vlissingen versterkt dit nog meer. Je merkt trouwens dat steeds meer klanten gebruik willen maken van de synchromodale oplossingen die we van hieruit kunnen bieden. Zelfs chemieproducenten uit Antwerpen en Rotterdam weten onze site te vinden. Op termijn zullen we iedere dag kunnen uitvaren. Mooi toch?”

“In Antwerpen werd onze bestaande afvulinstallatie, die dag en nacht actief is, aangevuld met twee nieuwe afvulinstallaties. Bovendien kregen de bestaande kantoorgebouwen een flinke opknapbeurt, waardoor het comfortabeler werken is. Ideaal om ook toekomstige uitdagingen de baas te kunnen (lacht).”

Voor meer info over onze services binnen
de chemie: Maarten.goossens@essers.com
de farma: jef.molenaers@essers.com