H.Essers zet 100% elektrische vrachtwagen in voor proefproject met BASF

H.Essers zet 100% elektrische vrachtwagen in voor proefproject met BASF

Na CityDepot test ook BASF de elektrische vrachtwagen van H.Essers

Op 15 maart 2013 nam H.Essers de sleutels van haar eerste 100% elektrische vrachtwagen (e-truck) in ontvangst van EMOSS.

De vrachtwagen werd reeds uitgebreid getest door CityDepot in Hasselt, het eerste stadsdistributiecentrum in Vlaanderen dat onlangs bekroond werd met de ‘Thuis-in-de-stad prijs’. Vandaag wordt met CityDepot verder bekeken hoe de e-truck structureel kan worden ingezet om zo bij te dragen aan een CO2-neutrale stedelijke belevering in Hasselt en op termijn ook in andere Vlaamse steden.”

“Daarnaast zal H.Essers haar e-trucks ook gebruiken binnen het eigen distributienet om in verstedelijkte gebieden op een CO2-vrije manier goederen tot bij de bestemmeling te brengen. Grootsteden zoals Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, maar ook bijvoorbeeld Genk, Kortrijk, gaan zeker in aanmerking komen…” zegt Pascal Vranken, General Manager Transport van H.Essers.

BASF – een nieuw  concept van ‘stadsdistributie’

Vanuit hun eigen duurzaamheidsbeleid, heeft BASF te kennen gegeven een proefproject te willen opstarten met de elektrische vrachtwagen. De site van deze chemiereus in de Antwerpse Haven is met zijn 6 km² immers bijna een stad op zichzelf. Met een paar 100 afleverpunten op de hele site, is BASF dan ook de geschikte partner voor H.Essers om het gebruik van de elektrische vrachtwagen in al zijn facetten te ontdekken.

Een van de doelstellingen van dit proefproject  is na te gaan waar in de huidige dienstverlening van H.Essers een traditionele vrachtwagen met verbrandingsmotor op een economisch  verantwoorde manier kan vervangen worden door een e-truck.

Voor BASF is dit proefproject een praktisch voorbeeld van de ‘We create chemistry for a sustainable future’-strategie, dat de chemiereus einde 2011 lanceerde. Samen met klanten en partners zoeken naar innovatieve ideeën om duurzame oplossingen aan te reiken.

Uniek stukje technologie

De vrachtwagen waarmee wordt beleverd is een uniek stukje technologie waar er maar een handvol van rondrijden in Europa. Hij wordt 100% elektrisch aangedreven en is volledig manueel omgebouwd. Het gaat om een 12 ton vrachtwagen op basis van een MAN type TGL met een maximale snelheid van 85 km/h en een actieradius van om en bij 110 km, afhankelijk van het geladen gewicht. Omdat de lader in het voertuig is geïntegreerd, kan dit voertuig aan eender welk 3-fazig stopcontact opgeladen worden. Deze technologie vergemakkelijk de inzetbaarheid van het voertuig op verschillende standplaatsen.

Deze elektrische vrachtwagen biedt een niet te evenaren oplossing als het gaat om de uitstoot van schadelijke stoffen en is uitermate geschikt voor de belevering van de binnenstad in combinatie met beleveringen binnen een grotere actieradius.

Volgens Frank Verhulst, CEO van fabrikant EMOSS: “De vrachtwagen van H.Essers is het bewijs dat elektrische trucks zijn uitgegroeid tot een serieus alternatief voor onze klanten die goederen distribueren in stedelijke of milieuzones, en klaar staan om hun milieu-impact te verminderen zonder afbreuk te doen aan dienstverlening. Het belangrijkste element voor een haalbare business case op TCO is onze hoog efficiënte aandrijflijn, deze drijft de achteras van de truck zonder tussenkomst van een versnellingsbak aan. “