H.Essers verzorgt on-site en off-site activiteiten van Janssen Pharmaceutica

H.Essers verzorgt on-site en off-site activiteiten van Janssen Pharmaceutica

Van alle geneesmiddelen die het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson op de markt brengt, worden bijna twee op de drie werkzame farmaceutische bestanddelen geproduceerd bij Janssen Pharmaceutica, een divisie van deze Amerikaanse speler.

Dag in dag uit, in een regime van 24/7, maakt men op de site in Geel van de kleinste moleculen een volwaardig medicijn. Een complexe taak, want aangezien het om chemische en farmaceutische goederen gaat, moet het bedrijf aan de hoogste veiligheidseisen en GDP-normen voldoen. Janssen Pharmaceutica was daarom op zoek naar een stabiele logistieke expert die hen on-site ondersteuning en de nodige flexibiliteit kon bieden, in combinatie met een storage oplossing geschikt voor de strenge chemie en pharma vereisten. Ze vonden bij H.Essers een ervaren en betrouwbare partner.

Sinds april van dit jaar verzorgt het team van 10 H.Essers-medewerkers in een volcontinu systeem de interne goederenbehandeling en de interne verdeling per heftruck van de delicate stoffen, tussen het magazijn en de verschillende productieplants van de site. “Om volledig vertrouwd te geraken met de veiligheidsprocedures kregen onze medewerkers een strenge training voordat ze aan de slag gingen,” zegt Wouter Weltens, Business Unit Manager bij H.Essers. “Zelfs de medewerkers die al een heftruckdiploma op zak hadden en bekend waren met gevaarlijke goederen, volgden een bijkomende opleiding op de site van Janssen Pharmaceutica. Dat is de veiligheid waar H.Essers voor staat.”

Naast deze on-site activiteit biedt H.Essers ook ondersteuning op de eigen Dry Port-site in Genk. Op deze site, met een focus op de chemiesector, wordt de overflow van 1.500 pallets dangerous goods aan de hoogste GDP-normen en met een actieve temperatuurcontrole van 2-8°C en 15-25°C gestockeerd. Ook voor de temperatuurgecontroleerde transporten naar de site in Geel kan Janssen op H.Essers rekenen.

Het partnership dat H.Essers en Johnson & Johnson aangingen voor deze gespecialiseerde dienstverlening loopt voor minstens vijf jaar. “Het is fijn om te zien hoe ons team en het team van Janssen Pharmaceutica al op elkaar zijn ingespeeld. Een mooie start van een beloftevolle samenwerking.”

Voor meer info staat Wouter Weltens, Business Unit Manager u graag ten dienst: wouter.weltens@essers.com.