H.Essers verwelkomt Stijn Bijnens in raad van bestuur

H.Essers verwelkomt Stijn Bijnens in raad van bestuur

Stijn Bijnens, tot voor kort algemeen directeur bij de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en vandaag CEO van IT-Groep Cegeka, treedt vanaf heden toe tot de raad van bestuur van logistiek dienstverlener H.Essers. “Stijn is voor ons echt de juiste man op de juiste plaats,” aldus Hilde Essers, voorzitter van de raad van bestuur van H.Essers. “De komende jaren staan er immers heel wat cruciale innovatie en digitaliseringsprojecten op stapel die moeten toelaten om onze strategische segmenten verder uit te bouwen. Met zijn uitgebreide ervaring is hij dan ook een echte meerwaarde voor onze raad van bestuur.”

Stijn Bijnens is beslist geen onbekende in het economische landschap. Onder zijn leiding groeide LRM immers uit tot een van de belangrijkste economische spelers van Limburg. Projecten als de Corda Campus, GreenVille en DronePort kwamen dankzij hem tot stand. Steevast werden daarbij zijn zin voor innovatie en visionaire houding geroemd. Sinds begin dit jaar verruilde hij LRM voor IT-Groep Cegeka én treedt hij toe tot de raad van bestuur van H.Essers waar hij Luc Cardinaels zal vervangen.

H.Essers bedankt Luc Cardinaels voor zijn bijdrage gedurende 14 jaar.

Voortrekkersrol blijven spelen

“Zowel nationaal als internationaal rollen we de komende jaren heel wat innovatieve projecten uit om onze dienstverlening te optimaliseren en onze strategische segmenten Chemie, Pharma en High Value verder uit te bouwen,” aldus Hilde Essers. “In Genk bouwen we onder andere volop aan onze trimodale site Dry Port Genk, we starten aan de bouw van ons nieuwe hoofdkantoor, … En zowel nationaal als internationaal ontwikkelen we voortdurend mogelijkheden om onze synchromodale aanpak verder uit te breiden. Door weg-, rail- en watertransporten op een intelligente en dynamische manier te combineren, kunnen we tegelijkertijd de impact op het milieu, de looptijd én de kostprijs voor de klanten optimaliseren. Synchromodaliteit is een echte gamechanger voor onze sector én voor ons bedrijf. Dankzij geavanceerde systemen kunnen we een voortdurende monitoring en optimalisatie van het logistieke traject garanderen. Met onze oplossingen kunnen we vandaag al het verschil maken voor onze klanten, maar we willen ook in de toekomst een voortrekkersrol blijven spelen in onze sector. Dankzij zijn uitgebreide knowhow en zin voor innovatie is Stijn Bijnens een echte aanwinst voor onze raad van bestuur.”

“Voor ik bij LRM aan de slag ging had ik zelf een IT-bedrijf,” aldus Stijn Bijnens. “Met mijn nieuwe functie bij Cegeka, keer ik dan ook voor een stuk terug naar mijn roots. Ik vind het een hele eer om deze ervaring ook voor een speler als H.Essers te kunnen inzetten. Het bedrijf had altijd al dat stapje voor op het vlak van innovatie en digitalisering. Ik vind het boeiend om mijn schouders mee onder dit familiebedrijf te zetten en om te helpen hun groeiambities waar te maken. Ik kijk alvast uit naar een inspirerende samenwerking.”