H.Essers versterkt positie in Nederland met overname Gebroeders Hoefnagels Transport

H.Essers versterkt positie in Nederland met overname Gebroeders Hoefnagels Transport

H.Essers versterkt positie in Nederland met overname Gebroeders Hoefnagels Transport

H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport overgenomen. Het transportbedrijf, met vestigingen in Asten en Weert, specialiseert zich vooral in het transport van bouw- en infrastructuurmaterialen. Met de overname wordt H.Essers de marktleider van de infrastructuurlogistiek in de Benelux. Enerzijds zetten we verder voet aan de grond in Nederland en anderzijds zetten we onze expertise van nutsbedrijven in bij onze noorderburen.

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. “De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle typen voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren,” aldus Gert Bervoets.

Voor de huidige zaakvoerders, Jan en Aloys Hoefnagels, biedt de overname een ideale gelegenheid om de toekomst van hun familiebedrijf en die van hun team te verzekeren. “Daarnaast hebben we, net als H.Essers, altijd sterk ingezet op klantgerichtheid, innovatie en flexibiliteit. Diverse raakvlakken met H.Essers dus, die, samengevoegd, een grote meerwaarde zullen zijn voor alle klanten.” Jan en Aloys blijven actief binnen het bedrijf, evenals de 222 medewerkers.

Uitbreiding vloot

Met de acquisitie van Hoefnagels komen er 155 trekkers extra bij in onze vloot, waardoor onze business unit H.Essers Infrastructure beschikt over een totaal van 389 trucks en 869 trailers. “We blijven de focus leggen op de flexibiliteit en klantgerichtheid waar H.Essers om bekend staat,” vertelt Eric Epding, Business Unit Manager bij H.Essers. “Maar tegelijkertijd zetten we in op de complementariteit binnen de Benelux-regio, zodat we onze klanten ook over de landsgrenzen heen van optimale oplossingen kunnen voorzien.”

Voor meer info kan u contact opnemen met Eric Epding, Business Unit Manager: eric.epding@essers.com.