H.Essers vergroot logistieke voetafdruk in Denemarken met opening negende site

H.Essers vergroot logistieke voetafdruk in Denemarken met opening negende site

Op 4 juni openden we onze negende site in Denemarken. Daarmee vergroten we onze logistieke voetafdruk verder in Noord-Europa, en dat in het bijzonder in de segmenten farma en voedingsadditieven. “De nieuwe site past helemaal in onze synchromodale strategie en stoomt ons klaar voor onze verdere groei,” aldus Lars Stub, Operations Manager in Denemarken.

Met de strategische overname van het Deense Neff A/S in 2014, wilden we volop verder inzetten op onze ontwikkeling in deze regio, en dat vooral in de segmenten farma en voedingsadditieven. En dat is meer dan gelukt, want vandaag openen we onze negende Deense site. Lars Stub: “Meer bepaald strijken we neer in een van de logistieke hotspots van Denemarken, in Køge, in de regio Seeland, op zo’n 40 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Kopenhagen. Een ideale ligging voor de ontwikkeling van onze synchromodale strategie, dichtbij de spoorwegen, haven en snelwegen, en dat zowel ten opzichte van de overige Noordse landen als Duitsland en de rest van Europa. Bovendien is de farma-industrie ook sterk geconcentreerd in deze regio.

Het nieuwe warehouse omvat 7.500 vierkante meter en voldoet aan de meest strenge regelgeving voor het opslaan van voeding. De extra ruimte is bijzonder welkom, gezien de sterke groei sinds 2008. Vandaag beschikken we maar liefst over 9 magazijnen en bedienen we 56 toonaangevende bedrijven. Naast warehousing, onze grootste activiteit in Denemarken, verzenden we ook goederen naar alle Scandinavische landen, inclusief IJsland en Groenland, zelfs tot in het Noorse Longyarbyen, Svalbard dat ongeveer 1.300 km van de geografische Noordpool ligt, en een van de meest Noordelijk bevolkte gebieden ter wereld is.”

Binnenkort komt er nog meer nieuws uit het Noorden. “Er zitten nog een aantal nieuwe grote projecten in de pijplijn, zegt Lars. Meer daarover in onze volgende nieuwsbrief.”

Meer informatie rond de logistieke mogelijkheden in Scandinavië? Contacteer Yannick Teyssen, Business Development Manager: yannick.teyssen@essers.com.