H.Essers versterkt logistiek knooppunt Genk met eigen spoorterminal en extra investeringen

H.Essers versterkt logistiek knooppunt Genk met eigen spoorterminal en extra investeringen

Stilstaan is achteruitgaan. Dat is waarom wij ambitieuze plannen hebben voor de verdere uitbouw van onze sites in Genk. Er komt ook een eigen beveiligde spoorterminal nabij het hoofdkantoor: H.Essers Railport Genk. De sites zullen samen een Europees knooppunt vormen voor goederenvervoer over weg, water én spoor: H.Essers Valley. Deze investeringen passen in onze sterke internationale groei in chemie, farma en hoogwaardige producten. Tegelijkertijd zijn ze een bevestiging dat het anker van het bedrijf ook in de toekomst stevig in Limburgse grond ligt.

Het plan zal in verschillende fasen uitgevoerd worden.

ETG-terminal wordt H.Essers Railport Genk

Met de eerste rechtstreekse verbinding tussen Genk en Triëst, zetten we eerder deze maand al een belangrijke stap in de uitbreiding van ons synchromodaliteitsnetwerk.

En daar stopt het niet bij. Tevens nemen wij de ETG-spoorterminal nabij het hoofdkantoor over van Lineas en LRM. De eigen spoorterminal, H.Essers Railport Genk, zal worden beveiligd en uitgerust volgens de strengste normen die van toepassing zijn binnen onze drie strategische markten: chemie, farma en hoogwaardige producten. “Het is een perfecte aanvulling op ons synchromodale netwerk,” aldus Gert Bervoets. “In de toekomst zullen we onze spoorverbindingen samen met Lineas verder ontwikkelen naar Antwerpen, Gent en Zeebrugge. Op deze manier optimaliseren we onze connectie met de havensteden.”

H.Essers verankert zich door verdere uitbreiding
Het Europese cross-dock zal in 2020 verhuizen van de Transportlaan naar de voormalige Hörmann-site langs de Woudstraat. Dankzij deze verhuizing kan vervolgens ook de farma-warehousing aan de Transportlaan uitgebreid worden. De nieuwe ontwikkelingen in warehousing, transport en IT zorgen ook nog eens voor meer werkgelegenheid.

Vorig jaar zette we al een andere belangrijke stap met de aanleg van H.Essers Dry Port Genk op de voormalige Ford-site aan het Albertkanaal. De eerste 32.000 m² opslagruimte voor chemie goederen zijn inmiddels volledig operationeel. Daarnaast zal er ook een nieuw hoofdkantoor gebouwd worden op de huidige site aan de Transportlaan, dat in 2020 in gebruik zal worden genomen. Dit nieuwe hoofdkantoor vormt meer dan ooit het beslissingscentrum van waaruit de internationale expansie verder wordt ontplooid.

H.Essers Valley is het strategische antwoord op de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Pure wegvervoerder waren we al een hele poos niet meer, maar ons masterplan zal onze voorsprong als synchromodale logistieke dienstverlener aanzienlijk vergroten. Reeds 41% van onze huidige vloot kunnen we vandaag synchromodaal inzetten. Tegelijkertijd zorgt H.Essers met dit plan voor een nieuwe impuls in de Vlaamse logistieke sector. En daar zijn we best fier op!”

Bekijk hier de movie van H.Essers Valley: