H.Essers sleept felbegeerde Leeuw in de wacht!

H.Essers sleept felbegeerde Leeuw in de wacht!

Dinsdagavond 18 juni 2013 werd H.Essers in het CC Hasselt uitverkoren tot winnaar van de Leeuw van de Export 2013  en mocht ze de felbegeerde trofee ontvangen uit de handen van Provincie Gouverneur Herman Reynders en Christ’l Joris, voorzitter RvB FIT.

Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade jaarlijks bedrijven die sterk scoren op vlak van export. Maar liefst 84% van de omzet die H.Essers in 2012 realiseerde, is afkomstig van export naar een totaal van ongeveer 163 landen, cijfers die indruk maakten op de jury.

Familiebedrijf H.Essers – ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener voor topspelers in sectoren zoals chemie, farmaceutica, hoogwaardige goederen en gezondheidszorg – verleent logistieke diensten voor export van goederen naar alle landen van Europa, met een focus op Oost-Europa , maar ook – in mindere mate – naar andere continenten zoals de VS, Zuid-Afrika en Azië.  In 2012 behaalde deze onderneming een geconsolideerde omzet van ruim 393 miljoen euro. Daarvan was 84% afkomstig uit het buitenland. H.Essers stelt meer dan 3700 medewerkers tewerk verspreid over 32 vestigingen in 11 Europese landen.

Het bedrijf getuigde volgens de jury van een sterke strategische visie en kon daarnaast een sterk dossier en mooie exportcijfers voorleggen. Ook het innovatieve karakter van de onderneming is een sterke troef, aldus de jury.

Gert Bervoets, CEO H.Essers: We zijn ontzettend blij deze award in ontvangst te mogen nemen en zullen onze taak als ambassadeur met fierheid uitdragen. Wij zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om ook in deze moeilijke economische tijden het ondernemerschap te blijven promoten. Wij danken alle medewerkers van H.Essers zowel in België als in het buitenland, wij dragen deze overwinning op aan hen!”

Voor deze 12e editie schreven zich dit jaar 34 kandidaten in, waarvan 15 kleine en 19 grotere bedrijven. In de categorie ‘kleine ondernemingen’ kaapte Medec Benelux de prijs weg voor de neus van Brouwerij L.Huyghe en Vermeiren Princeps. De tegenstanders van H.Essers in de categorie ‘middelgrote en grote ondernemingen’ waren ADB en Punch Powertrain. Ondermeer Waterleau, BEST, Duvel-Moortgat, DEME en Financial Architects gingen H.Essers als winnaar voor.