H.Essers realiseert eerste rechtstreekse treinverbinding Genk-Triëst

H.Essers realiseert eerste rechtstreekse treinverbinding Genk-Triëst

Sinds medio februari 2019 vertrekt er vanuit Genk twee en later drie keer per week een rechtstreekse goederentrein richting het Noord-Italiaanse Triëst. Dankzij de nieuwe verbinding slagen we er niet alleen in de looptijd en kostprijs voor onze klanten te optimaliseren, het is tevens een nieuwe, en belangrijke stap in onze synchromodale dienstverlening.

H.Essers laat vanuit de treinterminal H.Essers Railport Genk meerdere keren per week een trein vertrekken richting de Italiaanse havenstad Triëst. De Noord-Italiaanse stad biedt een sleutelpositie voor verdere verscheping naar Griekenland en Turkije. Daarmee staat ze niet alleen voor een uitbreiding van het bestaande H.Essers-netwerk, maar ook voor de sterke optimalisatie van de synchromodale oplossingen die wij onze nationale én internationale klanten aanbieden. “We kunnen vrijwel alle gevarengoed-klassen vervoeren,” aldus CEO Gert Bervoets. “Zo kunnen we bijvoorbeeld ook het vervoer van vloeibaar bulktransport van tankcontainerspecialist Huktra, die we in 2018 hebben overgenomen, voor onze rekening nemen.” Bovendien draagt de treinverbinding stevig bij aan de duurzaamheid van de logistieke connectie met Zuid-Europa. Dankzij de gloednieuwe spoor- en waterverbinding worden er naar verwachting per jaar ruim 9.000 transporten van de weg gehaald. Dat betekent dat de CO2-uitstoot op het traject met maar liefst 90% verlaagd wordt.

Safebox inzetten

Voor de verbinding Genk-Triëst zal onze in house ontwikkelde Safebox gebruikt worden. Deze container is specifiek ontworpen voor secured/cold chain-transporten en kan elektronisch vergrendeld worden. Dankzij de Safebox en zijn geïntegreerde state-of-the-art technologie is de controletoren van H.Essers in staat om de transporten 24/7 op te volgen en in te grijpen wanneer nodig. Ook temperatuurgevoelige goederen kunnen met de Safebox onbegeleid naar Griekenland en Turkije vervoerd worden en permanent gemonitord worden. “Hiermee bouwen we duurzaam en toekomstgericht verder aan de hoge kwaliteitsstandaard voor onze drie strategische klantensegmenten – chemie, pharma en high value,” voegt CEO Gert Bervoets nog toe.

Wenst u graag meer info over deze gloednieuwe treinverbinding? Niels Page helpt u graag verder: niels.page@essers.com.

Ontdek hier onze volledige synchromodale strategie.