H.Essers ontwikkelt overkoepelende multimodal bill of lading

H.Essers ontwikkelt overkoepelende multimodal bill of lading

Al jarenlang investeren we sterk in een multimodale aanpak om onze klantenoplossingen te optimaliseren en duurzamer te maken. Meerdere vervoersmiddelen zorgen evenwel voor een complexere administratie en versnipperde aansprakelijkheid.
Daarom ontwikkelde H.Essers één overkoepelend document dat het volledige transporttraject van A tot Z vastlegt.

Meer overzicht, volledige zekerheid

De huidige bill of lading is gebonden aan een specifiek vervoersmiddel. Doordat goederen tijdens een multimodaal transport worden overgeladen tussen verschillende vervoersmiddelen, zijn daar steeds verschillende (internationale) carriers bij betrokken. Hierdoor is er soms onduidelijkheid over de SDR (Special Drawing Rights) en hoogte van de verzekeringskosten. Bovendien is er vanwege de betrokken onderaannemers niet altijd een helder overzicht over de verantwoordelijke vervoerders. Hierdoor kan het moeilijk zijn om het transport op de langere internationale trajecten concreet te verzekeren. “En daar biedt deze in huis ontwikkelde multimodal bill of lading een unieke oplossing voor. Dankzij dit document bestaat er op elk moment contact tussen H.Essers – de papieren carrier – en de actieve vervoerder. Dit is een echte game-changerOp het moment dat klanten hun vervoer via weg, water of spoor aan ons toevertrouwen, zijn zij voor het hele traject éénduidig verzekerd. Wij garanderen de juiste opvolging!” aldus Hanno Reeser, Strategic Development H.Essers.

De nieuwe multimodal bill of lading werd aanvankelijk door H.Essers opgesteld voor het vervoer met Rail China, maar wordt dus nu over alle multimodale netwerken ingezet. Transportmedewerkers en andere betrokkenen worden getraind en ingelicht over het gebruik ervan. De komende jaren wil H.Essers de nieuwe multimodal bill of lading ook nog omzetten naar een elektronische variant om de administratie verder te vereenvoudigen.

Wilt u graag meer weten over de multimodal bill of lading en hoe H.Essers deze toepast?
Neem gerust contact op met Hanno Reeser, hanno.reeser@essers.com.

Ontdek hier onze sychromodale oplossingen.