Nog steeds het enige logistieke bedrijf met ISO 39001 voor verkeersveiligheid in België

Nog steeds het enige logistieke bedrijf met ISO 39001 voor verkeersveiligheid in België

In 2015 behaalde H.Essers als eerste bedrijf binnen zijn sector in België een certificaat voor de ISO 39001-norm inzake verkeersveiligheid. Dit certificaat staat voor een niet-aflatende inzet om ons personeel en alle andere weggebruikers te vrijwaren van ongelukken.

Anno 2017, twee jaar nadat de ISO 39001-norm aan ons werd toegekend, zijn wij nog steeds het enige bedrijf in de Belgische transportsector dat voldoet aan de strenge veiligheidseisen. Maar het stopt niet bij het behalen van dit certificaat. Continu verbeteren is inherent aan de ISO 39001-norm en daar zien de auditoren streng op toe tijdens opvolgingsaudits.

H.Essers legt met trucks jaarlijks 120 miljoen kilometer af, waardoor verkeersveiligheid een van de topprioriteiten is. De ISO 39001-certificatie door Vinçotte getuigt van onze aanhoudende inzet rond verkeersveiligheid die wij sedert jaren in al onze activiteiten leveren.

Wat is de ISO 39001-norm?

De ISO 39001-norm bestaat sinds 2012 en biedt bedrijven een kader en concrete richtlijnen om veiligheidsrisico’s in het verkeer op een gestructureerde en geïntegreerde manier aan te pakken. De norm werd ontwikkeld door experts uit 40 landen en 16 organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Wereldbank en de International Road Federation (IRF). De ISO 39001-norm is compatibel met reeds bestaande veiligheids- en kwaliteitssystemen in de bedrijfswereld.

Indien u nog vragen hebt of meer informatie wenst over de ISO 39001-norm kunt u contact met ons opnemen via Martien.Chrzan@essers.com. Wij helpen u graag verder.