H.Essers kiest voor verdere verankering in Limburg met bouw nieuwe hoofdzetel

H.Essers kiest voor verdere verankering in Limburg met bouw nieuwe hoofdzetel

Logistiek dienstverlener H.Essers maakt een zeer sterke groei door. In dat kader investeert de grootste werkgever van Limburg de komende periode in de bouw van een gloednieuwe hoofdzetel in Genk. “Het is een bewuste keuze om dit in Genk te doen, we willen ons immers ook in de toekomst verankeren in Limburg,” aldus CEO Gert Bervoets. In het nieuwe gebouw, dat een echte landmark aan de Transportlaan zal worden, kunnen in de toekomst 185 mensen aan de slag.

H.Essers groeit met meer dan 10% per jaar. Die expansie gebeurt zowel internationaal met recente uitbreidingen in Italië, Denemarken en Roemenië, maar ook nationaal, met dit jaar de overname van containerspecialist Huktra in Zeebrugge, de opening van een eigen site in het Kluizendok in de Gentse haven, en de aanleg van Dry Port Genk. “Die groei vertaalt zich ook in een stijgend aantal medewerkers, ook op ons hoofdkantoor in Genk,” aldus CEO Gert Bervoets. “En bijgevolg is er nood aan meer infrastructuur voor onze medewerkers,” legt CEO Gert Bervoets uit. “Aangezien we er bewust voor kiezen om ons beslissingscentrum in Genk te houden, investeren we de komende periode dan ook in een gloednieuw hoofdkantoor op onze bestaande site in Genk Noord. Deze is immers, mits een slimme indeling, groot genoeg om dit gebouw te realiseren én op die manier onze groei te ondersteunen en bijkomende werkgelegenheid te garanderen.”

Parkeertoren met groengevel

De realisatie van het nieuwe kantoorgebouw zal in fases gebeuren. Zo wordt er vanaf begin november gestart met de bouw van een nieuwe duurzame parkeertoren, op het perceel van de huidige personeelsparking. Deze toren zal vanaf mei 2019 plaats bieden aan 502 wagens, en wordt voorzien van een groendak, een groengevel en natuurlijke verluchting. “Op de begane grond voorzien we fietsenstallingen – meer en meer medewerkers komen immers met de fiets naar het werk, en daar willen we graag onze schouders onder zetten. We brengen hier trouwens nog een aantal extra diensten voor onze medewerkers in onder zoals de levering van pakjes, de strijkdienst enz. Tijdens de werken gebruiken we een tijdelijke voetgangersbrug over de Transportlaan naar de voorlopige parkeerplaatsen, om onze medewerkers in alle veiligheid naar hun werkplek of wagen te laten gaan.”

Hoofdgebouw

In juni 2019 voorzien we om, na het bekomen van de vergunning, te starten met de werkzaamheden van het hoofdgebouw zelf.  Deze zullen maximum twee jaar in beslag nemen. Het gebouw wordt een echte landmark van 30 meter hoog. Door meer in de hoogte te bouwen, wil H.Essers elke vierkante meter zo goed mogelijk gebruiken. “Qua architectuur sluit het ontwerp aan bij de mijngebouwen van Winterslag (C-Mine). Limburg, en meer bepaald Genk, is onze heimat, het is mooi dat je dat kan terugzien in ons ontwerp, gerealiseerd door het architectenbureau ‘Iglesias Leenders Bylois architecten’.” Het nieuwe gebouw is in totaal goed voor 4.200 vierkante meter vloeroppervlakte. Rekening houdend met onze groeiprognose voor de komende vijf jaar, zullen er 185 mensen aan de slag kunnen. We kijken alvast uit naar de realisatie van dit bijzondere project.”