H.Essers investeert verder in strategisch chemiesegment met opening Kluizendok-site Gent

H.Essers investeert verder in strategisch chemiesegment met opening Kluizendok-site Gent

“Ligging aan economisch cruciale ader vormt grote troef voor uitbouw synchromodaliteit”

Vandaag vond in het Gentse Kluizendok de officiële opening plaats van de gloednieuwe site van logistiek dienstverlener H.Essers. Dat gebeurde in het bijzijn van strategische partner North Sea Port en chemiebedrijven met productieactiviteiten in het industriële hart van Oost-Vlaanderen die geïnteresseerd zijn in de totaaloplossingen van H.Essers. Voor twee van hen wordt er op dit moment zo’n 25.000 vierkante meter warehouse gerealiseerd. De uiteindelijke warehousecapaciteit zal in de toekomst minstens 75.000 vierkante meter bedragen.

Na eerdere investeringen in Wilrijk en Genk, waar H.Essers dit jaar startte met de bouw van de megasite Dry Port Genk en de overname van tankcontainerspecialist Huktra, zet H.Essers strategisch verder in op zijn chemiesegment met de opening van de Gentse Kluizendok-site. “We waren al actief in Gent met logistieke diensten op de sites van onze klanten,” legt Gert Bervoets, CEO van H.Essers, uit. “Gezien onze toenemende activiteiten in chemie en de groeiende vraag van onze klanten naar totaaloplossingen in dit segment, kon een eigen site niet uitblijven. De geschikte locatie vonden we in de Gentse Haven. Onze nieuwe strategische site in het Kluizendok voldoet aan al onze vereisten als verdere groeipool in ons chemiesegment. Ze is niet alleen geschikt voor het opzetten en uitbouwen van warehousing en oplossingen met een toegevoegde waarde, maar biedt ook voldoende mogelijkheden tot verdere uitbreiding in de toekomst. Bovendien beschikken we naast onze sites in Antwerpen en Limburg nu ook in Oost-Vlaanderen over een eigen site. Die geografische spreiding en nabijheid is voor onze klanten enorm interessant.”

Synchromodale strategie

Daarnaast is de ligging aan een economisch gezien cruciale ader ook een grote troef op synchromodaal vlak. “We optimaliseren onze transportflows zoveel mogelijk om een passend en duurzaam antwoord te bieden op uitdagingen als de drukte op onze wegen, de stijgende brandstofprijzen en de impact op het milieu. Dat doen we door volop de kaart van de synchromodaliteit te trekken en oplossingen op maat uit te werken waarbij we verschillende transportmodi zoals binnen- en zeevaart, weg- en treinvervoer intelligent en dynamisch combineren. En dat steeds op basis van de gewenste looptijd, met de minste impact op het milieu en dit aan de meest optimale kostprijs. Het Kluizendok past dankzij zijn trimodale ontsluiting via de weg, het spoor en het water, volledig in deze strategie. Met deze site bouwen we dus tegelijkertijd ook aan een duurzame toekomst. We zijn North Sea Port, die zelf ook een forse groei doormaakt, dan ook bijzonder dankbaar voor haar ondersteuning bij dit voor ons ontzettend belangrijke nieuwe hoofdstuk.”

Forse investeringen

In een eerste fase wordt er specifiek voor twee chemiespelers een totaal van 25.000 vierkante meter warehousefaciliteiten ontwikkeld. Op termijn biedt de site minstens 75.000 vierkante meter opslagruimte. “Alleen al dit jaar investeerden we maar liefst 40 miljoen euro in nieuwe assets van ons chemiesegment. Ook de komende jaren blijven we deze strategische ontwikkeling in complexe supply chains verderzetten. Dat doen we internationaal, maar zeker ook nationaal, gezien de sterke aanwezigheid van chemieclusters in ons land van bedrijven in dit segment.”

Ervaar onze virtuele film! We nemen je mee voor een unieke 360° rit in en rond onze nieuwe H.Essers site in Gent. Geen VR-bril? Download de link op je smartphone of beweeg met je cursor op je scherm. Geniet ervan!

  • Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontvang als eerste al het nieuws over ons bedrijf en de trends op de markt.