H.Essers gaat off-site voor Nike

H.Essers gaat off-site voor Nike

De hal van MBS te Beringen is een polyvalente hal van 25.000 m², die volledig CO2 neutraal is door de aanwezigheid van 3 windturbines op de site. Ook het dak ligt vol met zonnepanelen. De inrichtingswerken in Beringen zijn volop aan de gang. In enkele weken tijd wordt de productie hal van MBS omgebouwd tot een logistieke hal.

H.Essers zal op deze site een externe opslag verzorgen van sportartikelen van Nike. Het gaat over een volume van 14 containers per dag; of meer dan 20 miljoen paar schoenen per jaar. De goederen worden, na uitsortering, in doos of pallet opgeslagen in het magazijn en vervolgens met een shuttle aangeleverd aan Nike in Laakdal. H.Essers zal 40 mensen tewerkstellen in dit nieuwe magazijn.

Gert Bervoets, CEO van H.Essers:H.Essers heeft reeds een bestaande samenwerking met Nike voor internationale transporten en zet met deze off-site storage verder in op een gezamenlijke strategische groei. “

De keuze voor een geschikte locatie viel op een moderne site van Group Machiels in Beringen. De site beantwoordt aan alle eisen voor hoogstaande en veilige warehousing en is kortbij het Nike EDC gelegen.

Contacteer Carlo Theunissen via cath@essers.com

Lees ook het persbericht