H.Essers en Akzo Nobel breiden samenwerking uit naar Argentinië

H.Essers en Akzo Nobel breiden samenwerking uit naar Argentinië

In 2016 zette H.Essers voet aan de grond in Zuid-Amerika, en dat meer bepaald in Argentinië. We namen een participatie in het Argentijnse familiebedrijf Tradelog. Deze logistieke speler was aanvankelijk vooral gespecialiseerd in het vervoer van FMCG-producten en grondstoffen. Onder impuls van H.Essers is Tradelog zich volop aan het ontwikkelen tot een heuse specialist op het vlak van farma en chemie. Onze klant Akzo Nobel is een van de eerste die een beroep op ons doen voor het vervoer van chemische producten in die regio.

“Tradelog telt in Argentinië zo’n 20 vestigingen, beschikt over 62.000 vierkante meter aan warehouses en 512 transportunits, en heeft 485 medewerkers in dienst,” legt Lieven Severijns, Business Unit Manager International expansion, uit. “Onze participatie in het bedrijf bood dus mooie opportuniteiten om onze dienstverlening verder uit te breiden en de kwaliteit te vergroten, ook op het vlak van chemie- en farmaproducten. Dat laatste is beslist uniek, want de meeste warehouses in Argentinië zijn hier niet voor uitgerust.”

“De strenge compliance-voorwaarden die we ook in Europa volgen, implementeerden we ook in een aantal Argentijnse regio’s,” vervolgt Cinthia Batista, Operations Support International Expansion. “Zeker grote chemie- en farmaspelers vinden dat een enorme troef. Zo doet Akzo Nobel, een multinational die gespecialiseerd is in lakken en verven en met wie we in Europa al jarenlang samenwerken, nu ook een beroep op ons in Argentinië.”

“Vandaag halen we voor Akzo Nobel goederen op in Garin (Buenos Aires) en vervoeren we deze vervolgens naar onze verschillende cross-docks. Daarna worden ze gesorteerd en vervoeren we ze richting de eindklant.”

Sedronar-vergunning

“Verder behaalden we ook een zogeheten Sedronar-vergunning, een vergunning die je nodig hebt om bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld alochol, aceton, zoutzuur of zwavelzuur, via wegtransport te mogen vervoeren. We zijn, met andere woorden, helemaal klaar om onze klanten veilig en met de grootste aandacht voor kwaliteit verder te helpen. Op korte termijn breiden we onze dienstverlening, die nu vanuit Argentinië ook al Bolivië en Chili bereikt, verder uit naar Peru, Paraguay, Uruguay.”

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen in Zuid-Amerika? Neem dan contact op met Cinthia Batista.