H.Essers Courcelles implementeert de automated document inserter

H.Essers Courcelles implementeert de automated document inserter

Inther Logistics Robotics introduceert een volledig nieuwe verpakkingsmachine: de Automated Document Inserter (ADI). Dit model werd enkele maanden geleden geïmplementeerd in het H.Essers magazijn te Courcelles.

De machine plaatst volautomatisch A-4 documenten in verzendkartons. De ADI print en voegt documenten niet alleen in, maar buffert, controleert en vouwt ze ook. Inther’s ervaring met de Automated Document Applicator (ADA) werd als technologische basis gebruikt. De ADA voert hetzelfde proces uit, maar bevestigt documenten aan de buitenzijde van parcels, in plaats van in de doos.

Voordelen ADI

  • Print on demand – capaciteit van 400-450 documenten per uur. Afhankelijk van het gemiddelde aantal pagina’s per document.
  • 100% zekerheid dat de documenten in de juiste doos worden gelegd. Hiermee worden menselijke fouten en bijhorende kosten voorkomen.
  • Stand-alone – de machine voert het volledige proces in eigen beheer uit in plaats van het WCS/WMS.
  • Speelt in op de (E-commerce) trend van steeds kleinere kartongroottes door het gebruik van het vouwmechanisme.
  • Standaard interfaces, met als gevolg een korte implementatie tijd.
  • Kostenbesparend en efficiënt – ROI van <1 jaar.

Referentie ADI

H.Essers, één van de meest toonaangevende logistiek dienstverleners in Europa op vlak van chemie, pharma en high security, blijft investeren in innovatieve oplossingen om haar efficiëntie en flexibiliteit te verhogen en zo de klantenservice te verbeteren. Enkele maanden geleden implementeerde Systeemintegrator Inther de eerste Automated Document Inserter (ADI) in het magazijn van H.Essers te Courcelles.

Een verhoging van de efficiëntie en kwaliteit van het verpakkingsproces worden door H.Essers genoemd als hoofdredenen voor deze investeringsbeslissing. Groot technisch voordeel van deze oplossing is het vouwen van de documenten waardoor zij ook toegevoegd kunnen worden aan kleinere kartons. Deze functionaliteit speelt geheel in op de trend van steeds kleinere kartons die gebruikt worden voor e-commerce toepassingen. Ook het volautomatische dubbele controlesysteem dat garandeert dat de documenten in het juiste karton belanden, wordt genoemd als een van de redenen om in de ADI te investeren.

Meer informatie over de ADA en ADI vindt u op www.documentapplicator.com