H.Essers bouwt infralogistiek verder uit tot one-stop-shopprovider

H.Essers bouwt infralogistiek verder uit tot one-stop-shopprovider

Regelmatig verschijnen we in de media met onze oplossingen voor de chemie- en farma-industrie. Maar ook ons segment Infra, dat zich specialiseert in infrastructuurlogistiek, hebben we de jongste jaren sterk uitgebouwd. En met de overname van Gebroeders Hoefnagels Transport in 2019 wisten we uit te groeien tot marktleider in de Benelux.

Met de businessunit Infra neemt H.Essers logistieke projecten in drie subsegmenten voor zijn rekening: infrastructuur, dat focust op prefabelementen en bouwmaterialen, rent & event, om evenementen van de benodigde materialen te voorzien, en utilities, waarbij we materiaal leveren op onder andere de werven van nutsbedrijven. “Een ontzettend breed segment,” zegt Eric Epding, Business Unit Manager van Infra. “Van een lading bouwmaterialen over een betonnen wand tot eventtenten of een silo van wel 30 meter lang: dit segment vergt een grote flexibiliteit en klantgerichtheid. We zijn dan ook steeds op zoek naar een manier om onze klanten het gevraagde maatwerk te bieden. Die vraag naar maatoplossingen zit trouwens, mede door het toenemend gebruik van prefabelementen, in de lift.”

Drastische groei

De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, een Nederlands familiebedrijf, biedt ons bedrijf dan ook veel extra opportuniteiten. “Onze dienstverlening wordt hierdoor geografisch verder uitgebreid naar Nederland en Duitsland. Gebroeders Hoefnagels is immers gespecialiseerd in het leveren van prefabelementen voor de modulaire bouwindustrie en beschikt hiervoor over een groot aantal binnenladers. Hiermee kunnen we onze voertuigen tot vier meter hoog beladen, zonder in de categorie ‘uitzonderlijk transport’ te vallen. Dit biedt mooie kansen om onze ambitie om een one-stop-shopprovider te zijn, waar te maken.” De strategische locatie van Hoefnagels maakt het betonvervoer ook nog eens efficiënter, aangezien de productie van betonnen prefabelementen erg hoog ligt in deze regio van Nederland.

Synergie creëren

We verwachten dat deze opportuniteiten zich naar mooie groeicijfers zullen vertalen. “Hoe we die zullen realiseren? Via weldoordachte strategische keuzes die focussen op multimodale oplossingen zoals transport over het water en slimme leveringen in centrumsteden. Maar ook met een nog sterkere dienstverlening én synergieën. Synergie is écht het sleutelwoord: we bundelen dagelijks de krachten, niet alleen tussen ons en de klant, of tussen Nederland en België, maar ook in het management, het team en onze vloot.”

Hebt u interesse in de oplossingen van H.Essers op het gebied van de infralogistiek en zou u er graag meer over willen weten? Eric Epding helpt u graag verder: eric.epding@essers.com