H.Essers Roemenië bouwt én groeit snel

H.Essers Roemenië bouwt én groeit snel

Onze activiteiten in Roemenië groeien snel. En dat mag je gerust ook letterlijk nemen. Alleen al op onze site in Oradea komen er de volgende maanden duizenden vierkante meters kantoor- en opslagruimte bij. Momenteel bouwen we er een productieplant van 6.000 m² en 2000 m² kantoorruimte. Zelf krijgen we er 7.000 m² parking bij voor onze trailers en vrachtwagens. Hoe het komt dat H.Essers vandaag een voortrekkersrol speelt op dit vlak, vertelt Jeroen Fabry, Business Unit Manager voor H.Essers in Roemenië.

Jeroen Fabry was 23 jaar toen Noël Essers hem 12 jaar geleden vroeg of hij zin had in een buitenlandse uitdaging. En dat zag hij wel zitten. Vandaag is hij Business Unit Manager voor H.Essers Roemenië, dat ondertussen 932 medewerkers, 316 trucks, 43.000 vierkante meter warehouse in Boekarest en 46.000 vierkante meter warehouse in Oradea  telt.

Seveso

“Tot vijf jaar geleden bestonden er geen Seveso*-warehouses, waardoor bedrijven gedwongen waren om hun high-riskproducten in gewone loodsen op te slaan. Door net wél op die vraag in te spelen, komen we tegemoet aan de vraag van heel wat van onze klanten, vooral uit de landbouw en chemische industrie. Ondertussen beschikken we over verschillende high-Seveso-sites in Roemenië. H.Essers is een van de weinige spelers die deze sites kan aanbieden. Je kan dus wel stellen dat wij bepalen hoe hoog de lat ligt. En dat is heel hoog: we maken geen enkel compromis op het vlak van veiligheid, voor goederen en mensen.”

Enorm potentieel

“Door onze investeringen in dit segment zijn we nu een interessante partner voor multinationals die hun gevaarlijke goederen in gegarandeerd veilige omstandigheden willen laten opslaan. Op vijf jaar tijd hebben we zo’n 20.000 vierkante meter warehouses gebouwd voor onze klanten uit de chemiesector. Maar het potentieel is nog veel groter, er zijn immers nog steeds heel veel chemische producten die in gewone loodsen worden opgeslagen.”

*De naam Seveso is geen afkorting maar komt van het gelijknamige Noord-Italiaanse stadje Seveso. Daar vond in 1976 een chemische ramp plaats. De ramp gaf aanleiding tot het uitwerken van een Europese richtlijn die als de Seveso-richtlijn bekendstaat.

Wenst u graag meer info over onze dienstverlening en infrastructuur in Oost-Europa? Jeroen Fabry helpt u graag verder: jeroen.fabry@essers.com.

 

 

 

  • Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontvang als eerste al het nieuws over ons bedrijf en de trends op de markt.