Expert paper: Hoe bedrijven slim kunnen omgaan met chauffeurstekorten.

Expert paper: Hoe bedrijven slim kunnen omgaan met chauffeurstekorten.

De logistieke- en transportsector kampt wereldwijd met een grote schaarste aan chauffeurs op de arbeidsmarkt. Dit maakt dat er niet altijd voldoende vrachtwagenchauffeurs zijn voor het aantal transporten dat dient uitgevoerd te worden.

Meer dan ooit is er een groot tekort aan chauffeurs. Met de vergrijzing van de bevolking wordt verwacht dat dit probleem nog zal toenemen. De impact voor bedrijven is dan ook niet te onderschatten. Transportprijzen worden duurder, leveringstermijnen worden langer, goede werkkrachten worden schaarser, zo meldt een rapport van Philippe Van Dooren.

Door de komende jaren gerichte acties te ondernemen, kunnen bedrijven zich zo structureel en duurzaam mogelijk voorbereiden op deze eventuele tekorten. Het rapport biedt Europese bedrijven en logistieke dienstverleners tips om dit capaciteitsprobleem zowel op lange als korte termijn zo goed mogelijk op te vangen.

Wat onderneemt H.Essers om dit algemene tekort aan te pakken? Enerzijds werken we hard aan ons werkgeversmerk. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn voor onze huidige en toekomstige chauffeurs. Dankzij de constante innovatie binnen onze afdelingen en de vernieuwingen van onze sites maken we onze locaties steeds aantrekkelijker om werken.  Bovendien bieden we onze chauffeurs alle comfort in hun jobs door voortdurend te investeren in state-of-the-art vrachtwagens en in te zetten op een individuele begeleiding door onze chauffeursmentoren. Daarnaast focussen we ook op alternatieve transportmodi via water en spoor. Met onze multimodale netwerken hebben we een grote stap gezet richting veiliger, groener en efficiënter transport doorheen heel Europa. Alternatieve transportmethodes zijn inmiddels volledig verwerkt in onze dagelijkse planningen, en met onze recente vernieuwingen van de compliancy wordt transport over de grens een stuk eenvoudiger en sneller.

Wij kijken dus met vol vertrouwen naar de toekomst!

Benieuwd naar de tips? Download de expert paper hier.