Warehousing

Warehousing

Meer dan 30 jaar geleden was H.Essers het eerste Belgische bedrijf dat geïntegreerde logistieke diensten kon aanbieden in combinatie met eigen transportactiviteiten. Deze combinatie is nog steeds één van de belangrijkste troeven van onze onderneming.

Grootste logistieke speler

Met een logistieke capaciteit van meer dan 950.000 m², is H.Essers de grootste speler in België. Het bedrijf heeft als enige in België 2 magazijnen met hoge Seveso en 3 magazijnen met lage Seveso drempel. Dit maakt H.Essers de marktleider inzake gevarengoed, naast haar leiderschap in sectoren zoals farma, gezondheidszorg en hoogwaardige goederen.

State of the art uitgeruste magazijnen.

Alle magazijnen van H.Essers zijn state of the art gebouwd en uitgerust met de meest moderne technieken. Met minstens 10 meter vrije hoogte, 1 kaai op 1000 m², uitgerust met ESFR sprinklers, RF/modern handling equipment en op maat gemaakte automatiseringen tot papierloze magazijnen.

H.Essers biedt de klanten zowel dedicated als non-dedicated capaciteit aan, afhankelijk van het volume en risico, en dit met het oog op een optimale kostenbeheersing. H.Essers beschikt ook over speciaal uitgeruste magazijnen :

Iedere logistieke vestiging heeft voldoende uitbreidings- en overloopmogelijkheden. Gezien we eigenaar zijn van al onze magazijnen, kunnen we deze aanpassen aan de specifieke wensen van elke klant.

On-site Logistics

H.Essers biedt logistieke diensten aan die uitgevoerd dienen te worden  op de site van de klant zelf.
Dit kan gaan van warehousing, naar intern transport of andere logistieke diensten zoals planning, Value Added Services… Deze activiteiten kunnen uitgevoerd worden met eigen H.Essers personeel of personeel van de vestiging zelf. Hierover worden vooraf steeds goede afspraken gemaakt.
Het is eveneens mogelijk onze eigen warehouse-systemen (WMS) on-site  te implementeren en advies te geven over kwaliteit, veiligheid en milieu-aangelegenheden.

Inhouse ontwikkeld WMS systeem

De volledige organisatie en sturing van de H.Essers magazijnen is gebaseerd op het intern ontwikkelde Warehouse Management System, dat wordt ondersteund door Radio Frequency Data Control. Ons systeem kan makkelijk geïntegreerd worden in uw eigen systemen en aangepast aan uw behoeften. Dankzij de in-house ontwikkelde WMS kan u beschikken over een optimale planning en een  real-time controle  van de volledige supply chain.

Interesse? Bespreek uw project met onze experts en ontvang een prijsofferte.
Praat met een expert
Contact Warehousing
VERHEMELDONCK-DIMITRI-6340