Multimodaal vervoer

Multimodaal vervoer

H.Essers biedt binnenlandse en pan-Europese multimodale oplossingen met eigen vestigingen op vertrek- en eindbestemming. Zowel per spoor als binnenvaart, shortsea en deepsea, kunnen alle soorten vrachten van elke omvang vervoerd worden.

De voordelen zijn legio: een hogere laadcapaciteit, filevrij en milieuvriendelijk. Door permanente monitoring van alle zendingen heeft de klant zijn volledige goederenstroom permanent en online in beeld.

Per spoor

Er zijn verschillende toepassingen van multimodaal transport. Er zijn de shuttle treinen tussen de H.Essers vestigingen Genk, Charleroi en Antwerpen, die het aantal vrachtwagens op de weg verminderen. H.Essers opereert ook via eigen company treinen dagelijks en rechtstreeks vanuit de Benelux naar Italië, Frankrijk, Spanje, UK, Scandinavië en de hele Balkan met inbegrip van Griekenland en Turkije.

Momenteel rijden er 5 treinen per week tussen België (Genk) en Roemenië (Curtici). Het traject Genk-Curtici wordt afgelegd in 38 uur.  Vanuit Curtici bieden we eigen verbindingen aan naar Turkije (met onze lokale partner Horoz) en verbindingen naar Griekenland. Door de samenwerking met Horoz, beschikken we in Turkije over een distributienetwerk met 28 hubs en kunnen we het volume volle vrachten heen en retour bijna verdubbelen.

Klik hier voor uw prijsaanvraag!

Bridge to the East – B²E

Sea & Air