Railport Services

Railport Services

Treinterminal voor nog meer flexibiliteit

Met de publieke railterminal vlakbij onze hoofdzetel in Genk, bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun goederen ook per trein van en naar verschillende logistieke locaties te transporteren, en dat rechtstreeks vanuit deze Europese hotspot. De terminal is een belangrijke aanvulling op de al zeer uitgebreide internationale logistieke diensten die H.Essers tot nu toe kon leveren. Voor klanten in de drie strategische markten (chemie, pharma en hoogwaardige goederen) is deze one-stop-shop dienstverlening een grote meerwaarde. Onze publieke railterminal maakt secured rail-transport mogelijk dat voldoet aan de allerhoogste veiligheidsstandaarden van deze drie marktsegmenten.

De railterminal omvat vier tracks van 600 m en zorgt voor rechtstreekse, snelle routes naar belangrijke economische centra in Europa, zoals Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Turkije. Deze verbindingen vormen de perfecte schakel naar een verdere uitbreiding van het netwerk, dus ook naar intercontinentale logistieke stromen via de havens van en naar het Europese binnenland.

Volledige ontzorging met one-stop-shop

Om onze klanten maximaal te ontzorgen bieden we op deze locatie ook aanvullende diensten aan. Zo zijn onze geavanceerde warehouses er specifiek op voorzien om goederen van alle segmenten veilig op te slaan. Daarnaast kunnen we containers en trailers ter plaatse wegen en hun asbelasting controleren. Omdat veiligheid bij H.Essers hoog in het vaandel wordt gedragen, hebben we de terminal ook volgens de Tapa-normen beveiligd en is de terminal AEO-gecertificeerd zodat afhandeling van douane activiteiten op de terminal mogelijk is.

Duurzaam, synchromodaal transport

We bouwen verder aan onze synchromodale systemen door ze continu te vernieuwen en zo de logistieke stromen verder te verbeteren. Het synchromodale netwerk van H.Essers – waarbij het transport via de weg, het spoor en het water plaatsvindt – wordt tot in de kleinste details geoptimaliseerd om de toenemende noden van onze klanten te kunnen beantwoorden. Vermindering van uitstootgassen bijvoorbeeld, maar ook de slimme berekening van routes en het aanleveren van geavanceerde, real-time informatie. De toevoeging van treintransport in onze synchromodale oplossingen leidt tot een aanzienlijke vermindering in energieverbruik en CO2-uitstoot, en draagt daarnaast bij aan het oplossen van de toenemende fileproblematiek op Europese wegen.

Graag meer weten over onze synchromodale netwerken? Speciaal daarvoor hebben we een interactief informatieplatform gecreëerd! Klik hier om het te ontdekken.

Openingsuren:
Ma – vrij van 6u – 21u

CO2 CALCULATOR: Hoe synchromodaal transport uw CO2-voetafdruk verkleint?
Start mijn berekening
Contact Business Unit Manager