Coronavirus onderstreept belang van onze treinverbinding naar China

Coronavirus onderstreept belang van onze treinverbinding naar China

Synchromodale oplossingen. We zetten er al een tijdje en steeds sterker op in. Wegtransport is vandaag de dag niet langer meer de norm. Als H.Essers kijken we naast de klassieke mogelijkheden dus ook steeds naar synchromodale oplossingen. Het Coronavirus toont dat belang ook meteen aan. Omdat we verder kijken dan wegtransport en duurzaam inzetten op meerdere mogelijke vervoersmodi slagen we in onze missie, ondanks COVID-2019: we make it transpossible.

Verdrievoudiging van temperatuurgecontroleerde transporten naar China
Nu al bijna drie jaar heeft H.Essers een spoorlijn met China voor het vervoeren van producten voor Europese farmabedrijven. Meestal werden deze via passagiersvoertuigen getransporteerd. Echter, door de uitbraak van het Coronavirus COVID-2019, kwam dit op de helling te staan. Zeevaart is ook geen optie wegens de duurtijd, maar de trein vormt wel een perfect alternatief. Dit bovendien in onze in house ontworpen temperatuurgecontroleerde 45-voetcontainers.

Hanno Reeser, Strategic Development Manager bij H.Essers: “Daarom dat sinds kort onze frequentie verdrievoudigd is. En de verwachting is uiteraard dat, gedurende de periode dat het virus woekert, de vraag alleen nog maar zal toenemen. Maar we zijn klaar om die vraag te beantwoorden.”

Railport Genk als uitvalsbasis voor heel Europa
De geneesmiddelen die richting China gaan, komen van verschillende Europese producenten uit België, Italië, Spanje Zweden, Frankrijk en Duitsland. Vervolgens consolideren wij ze in Genk om ze via spoor naar China te vervoeren, inclusief de last mile en douane-inklaring. Vanuit onze treinterminal Railport Genk bedienen we zo de Chinese steden Chongqing en Chengdu. Eens de geneesmiddelen in China aankomen, staat de vracht voor de rit terug al klaar. Meestal zijn dit onderdelen voor de auto-industrie of elektronica zoals laptops.

Meer info?
Bekijk dan zeker de film over onze synchromodale oplossingen naar China:

Persartikel, De Tijd, 18 februari 2020:

 

 

 

 

 

 

 

Interview CEO Gert Bervoets, TVL, 18 februari 2020

Voor verdere vragen rond onze synchromodale dienstverlening kan u contact opnemen met: Hanno Reeser, hanno.reeser@essers.com.