Control Tower voor Dow Corning

Control Tower voor Dow Corning

Sinds half juni opereert H.Essers als de Lead Logistics Provider voor alle  Europese wegververvoer zendingen voor verpakte goederen van Dow Corning.

Dow Corning is een multinational die zich , sinds haar oprichting in 1943,  richt op de ontwikkeling van siliconen voor gebruik in verschillende industrietakken en voor verschillende innovatieve toepassingen.

Dow Corning heeft naast 4 productie sites in Europa (UK, Duitsland, België en Frankrijk), haar Europees Distributiecentrum in Feluy (België) waar alle  gepalletiseerde goederen (deels gevarengoed) worden opgeslagen.

H.Essers beheert niet enkel de outbound transporten vanuit het Europees Distributie Centrum.  Ook de transporten tussen de productievestigingen en het EDC, evenals de directe zendingen vanuit de plants worden in zijn geheel aangestuurd.  Het type zendingen varieert van standaard distributie in groepage, LTL en FTL tot ADR, thermo vervoer in express als retour zendingen.

Vanuit de control tower worden hiervoor de juiste partners gezocht.  Naast de eigen capaciteit die hiervoor wordt ingeschakeld, wordt eveneens beroep gedaan op een 13 tal externe transportbedrijven.
We zoeken voor onze klant voortdurend naar de juiste oplossing en volgen de service level agreements nauw op via het carrier performance management platform.
Via de geavanceerde control tower applicatie zijn we in staat transporten te optimaliseren en  te consolideren. Op die manier geniet Dow Corning van de optimale service en transportkost.

Naast de fysieke executie, beheren we ook de customer care.  Een uitgebreid H.Essers customer service team volgt zendingen op en staat de Dow Corning customer service organisatie te woord bij specifieke vragen rond zendingen. Pro-activiteit is hierbij een streefdoel!

Tenslotte wordt ook het facturatieproces sterk vereenvoudigd.  Dow Corning ontvangt maandelijks één factuur van één partij.  Hierdoor worden  audits en controles veel gemakkelijker.

De eerste voorbereidingen voor dit project werden opgestart in september 2014. Via gefaseerde overname van de verschillende trafieken, zijn wij op 15 juni 2015 volledig kunnen overschakelen op de huidige werkwijze.
De transitie verliep vlekkeloos zonder impact op de business van Dow Corning.  Deze operatie wordt gemanaged op de H.Essers site in Genk-Zuid en een on-site vertegenwoordiging in Feluy.

Heeft u graag meer info, gelieve dan contact op te nemen met Joris De Ceunynck via Joris.DeCeunynck@essers.com