Connectiviteit centraal in tweede editie ‘Challenges in Chemical Logistics’

Connectiviteit centraal in tweede editie ‘Challenges in Chemical Logistics’

H.Essers verwelkomde op 25 juni logistiekmanagers van vooraanstaande chemieproducenten op de tweede editie van ‘Challenges in Chemical Logistics’; een jaarlijks inspirerend informatie- en netwerkmoment. Dit jaar stond connectiviteit tussen de zeehavens en het hinterland centraal.

Het event vond plaats op de trimodaal ontsloten SEVESO site H.Essers Dry Port Genk. De locatie was niet toevallig gekozen: in het binnenland gelegen distributiecentra voor gevaarlijke stoffen kunnen een belangrijke rol spelen in betere en efficiëntere internationale supply chains. Ze bieden een antwoord op verschillende logistieke uitdagingen voor de chemische bedrijven, zoals duurzaamheid, snel wisselende klantenverwachtingen, betrouwbare supply chains, strenge vergunningsvereisten of de toenemende congestie in Noordwest-Europa.

Met multimodaliteit en zeker synchromodaliteit – een concept waarin H.Essers een pioniersrol speelt – kunnen deze extended gateways hun troeven het best benutten, zo blijkt uit de presentaties van de verschillende sprekers. Zij brachten elk hun visie vanuit hun specifieke invalshoek: EY Parthenon-experten Otto Schulz en Marc Herlant, Marc Beerlandt (MSC Belgium), Philippe Beaujean (Port of Antwerp), Pablo Nosti (DuPont), Gerhard Blaess (Axalta) en Hanno Reeser (H.Essers).

Aansluitend kregen de genodigden een begeleide rondleiding op H.Essers Dry Port Genk en konden ze het gloednieuwe Seveso-magazijn voor chemische producten bezoeken. Ze kregen een toelichting over de modernste veiligheids- en temperatuuruitrusting en een unieke audiovisuele beleving over chemielogistiek.

Tijdens het zomers netwerkmoment konden de deelnemers de aangebrachte trends bespreken en nog gezellig napraten over de boeiende en inspirerende presentaties.

Wil u meer te weten komen over synchromodaliteit? Download hier onze whitepaper.

Herbeleef het event via onze sfeerbeelden: