Afvullen van chemicaliën – een nieuwe toegevoegde waarde activiteit

Afvullen van chemicaliën – een nieuwe toegevoegde waarde activiteit

Op de site in Wilrijk voert onze klant Agfa Gevaert al jarenlang haar afvulactiviteiten uit. Vanuit ons streven om deze hoge seveso site verder te ontwikkelen tot een logistiek totaalconcept, met alle activiteiten onder 1 dak, hebben we besloten om deze activiteiten samen met Agfa Gevaert op te nemen en verder uit te breiden.

Zo zullen wij vanaf april 2015 starten met het afvullen van vloeibare stoffen die aangeleverd worden in tank containers.  Naast de bestaande afvullijnen, investeren we ook in een bijkomende semi-automatische afvullijn voor IBC’s en vaten waarbij we een totale capaciteit van 45.000 ton per jaar kunnen verwerken.  Op deze afvulinstallatie kunnen zowel ongevaarlijke als gevaarlijke chemicaliën, licht-ontvlambare, toxische en corrosieve producten afgevuld worden.

Kwaliteit op alle niveaus

Bij het ontwerp van de afvulinstallatie staat veiligheid uiteraard centraal.

De afvulunit staat in een gesloten cabine en er werd gekozen voor een optimale opstelling van de bufferbanen.  Hierdoor slagen we erin het aantal heftruckbewegingen en handelingen tot een minimum te beperken.  Bovendien is het hele concept zo ontworpen dat het de ergonomie van de operatoren ten goede komt.   Onze EQS-afdeling zal ook de nodige trainingen organiseren, zodat onze operatoren veilig en met de juiste kennis kwalitatief werk kunnen afleveren.

Daarnaast zullen we ook de service kunnen aanbieden om vloeibare stoffen in bulk tijdelijk op te slaan in storage tanks van 30.000 liter om vervolgens te kunnen blenden en af te vullen in IBC’s of vaten.  Er bestaat eveneens de mogelijkheid om staalnames en analyses te doen in een gespecialiseerd labo on-site.

Naast VAS activiteiten bieden we momenteel 150.000 m² aan bonded/non-bonded storage faciliteiten aan voor verpakte goederen en zorgen we ervoor dat uw goederen on-site ingeklaard kunnen worden. Zo willen we nog verder uitgroeien tot de logistieke partner  voor alle bedrijven uit de petro-chemische en chemische industrie.

Contactpersoon: Joris Gielen – joris.gielen@essers.com