Aftermovie & Expertpaper Challenges in Chemical Logistics

Aftermovie & Expertpaper Challenges in Chemical Logistics

Op 25 juni verwelkomde H.Essers een honderdtal logistieke managers van vooraanstaande chemieproducenten op de tweede editie van het informatieve event Challenges in Chemical Logistics. Sleutelwoorden van de dag waren alvast connectiviteit en synchromodaliteit.

Het event vond plaats op de trimodaal ontsloten SEVESO site H.Essers Dry Port Genk. De locatie was niet toevallig gekozen: in het binnenland gelegen distributiecentra voor gevaarlijke stoffen kunnen een belangrijke rol spelen in betere en efficiëntere internationale supply chains. Ze bieden een antwoord op verschillende logistieke uitdagingen voor de chemische bedrijven, zoals duurzaamheid, snel wisselende klantenverwachtingen, betrouwbare supply chains, strenge vergunningsvereisten of de toenemende congestie in Noordwest-Europa.

De ideale locatie dus om met enkele gerenommeerde (inter)nationale gastsprekers in te gaan op de uitdagingen van de chemiesector.

Uitdagingen die niet alleen de winstgevendheid beïnvloeden, maar ook een sterke invloed hebben op de supply chain én dus ook op de logistieke dienstverlening aan chemische klanten. Meer dan voldoende stof dus voor een boeiend event met uiteenlopende sprekers. Zo gingen Otto Schulz en Marc Herlant, partner bij EY Parthenon, in op de algemene trends in de chemielogistiek, terwijl Pablo Nosti Fernandez, Manager EMEA Logistics Procurement & Operations bij DuPont, uitgebreid het opgezette supply chain-netwerk van het bedrijf DuPont toelichtte. Gerhard Blaess, Senior Global Category Manager Logistics Procurement bij Axalta, deelde zijn inzichten over hoe een logistiek dienstverlener kan bijdragen aan de groeistrategie van Axalta.

In onze expertpaper gaan we grondig in op deze uitdagingen en de concrete antwoorden die we als logistiek dienstverlener kunnen bieden. Download hier.

Wil je nog eens terugblikken op ons event? Dat kan met onze aftermovie:

Ben je benieuwd naar onze oplossingen voor de chemie sector? Maarten Goossens helpt u graag verder: maarten.goossens@essers.com