Africa Eco Race 2020

Africa Eco Race 2020

Vrijdag 3/01/2020

Noël Essers en zijn team vertrekken ’s morgens vroeg vanuit de site van Lommel richting Monaco.
In ‘the Beast’ wordt Noël vergezeld door Tijs Vranken en Marc Lauwers. Johan Cooninx en Luc Hellings zal het team volgen met de assistentiewagen en hen bijstaan waar nodig.
De race zal op 4 januari om 7 uur ’s avonds officieel van start gaan.

Zondag 5/01/2020

’s Morgens vroeg vertrekt het team samen met de andere deelnemers met de boot richting Savona. Nog eventjes tijd om te ontspannen en het thuisfront op de hoogte te brengen. Tijdens deze boottrip wordt ook een veiligheidsbriefing gegeven voor alle deelnemers.

Dinsdag 7/01/2020

Het startsignaal is nog maar net gegeven en het gaat al mis. Noël ziet enkele laaghangende takken aan als bladeren en de voorruit van de truck moet eraan geloven.

Woensdag 8/01/2020

De tegenslag krijgt hen gelukkig niet klein. Ons team herpakt zich en eindigt na etappe 2 op een mooie 9de plaats.

Donderdag 9/01/2020

‘The Beast’ klimt stilaan naar de top in de derde etappe en stijgt 2 plaatsen: van 9 naar plaats 7. Onze collega, Chris Gale, gunt het thuisfront een blikje achter de schermen in Bivouac.

Vrijdag 10/01/2020

De start van de 4de etappe, deze is 404,53 km lang en eindigt in Smara. En ook alweer een stijging van plaats 7 naar 6, ondertussen komen we dichter en dichter bij de kop van de race.

Zaterdag 11/01/2020

Etappe 5 en plaats 5 in het klassement. Het H.Essers team is niet te stoppen en schuift weer een plaatsje op. Deze etappe eindigt in Dakhla, waar alle deelnemers op zondag een dagje rust krijgen om te bekomen van de spanning van de afgelopen dagen.

Maandag 13/01/2020

Klaar voor de 6de etappe na een goede rustdag. Ook 'The Beast' werd gisteren verwend door een frisse wasbeurt en is er weer helemaal klaar voor.
Vandaag werden ook alle visa van de deelnemers gecontroleerd. Lang wachten dus... Maar de etappe eindigde weer eens in euforie, aangezien ons team weer een plaatsje naar boven mag opschuiven.

Igor Bouwens van het Gregoor Racing Team haalt de etappezege binnen.

Dinsdag 14/01/2020

"Het was een zware dag. De vele duinen maakte het extra moeilijk maar er zijn geen problemen geweest met de truck.
Dat is het belangrijkste. Al bij al was het dus een geslaagde dag!", aldus Noël Essers.

Woensdag 15/01/2020

De achtste etappe gaat van Aidzidine naar Tidjikja en betekent al snel slecht nieuws voor de top van de race, het Gregoor Racing Team.
Bij het inrijden van de eerste duinenstrook komen ze stil te staan. Zonder 4x4 aandrijving is het onmogelijk voor hen om te race te hervatten en het team van Igor is ondertussen stilaan richting de start aan het rijden om daar te schade te kunnen opmeten.

Ook wij krijgen problemen in deze etappe en 'the Beast' rijdt zich vast, gelukkig staat het team van Van Velsen Rally Sport voor ons klaar om ons uit de nood te helpen. Jammer genoeg betekent dit dat het H.Essers team 11 plaatsen zakt in het klassement. Van plaats 4 naar plaats 15. Hopelijk hebben ze morgen meer succes!

Donderdag 16/01/2020

Lang liet het inhaalmanoeuvre van Noël niet op zich wachten. Het team stijgt na de negende etappe terug 11 plaatsen!

Vrijdag 17/01/2020

Een goede dag voor het team met slechts een kleine tegenslag: de bladveer van 'the Beast' is gebroken. Gelukkig hebben onze mechaniekers on site al voor zwaardere vuren gestaan.

Zondag 19/01/2020

In de laatste etappes lukt het Noël en het H.Essers team toch nog om 1 plaatsje te stijgen.
Dit zorgt voor een mooie 4de plaats in het eindklassement! Een welverdiende proficiat aan Noël, Tijs, Marc, Johan en Luc!

Het was een editie met tegenslagen maar vooral veel mooie herinneringen!