Afdeling in de kijker: H.Essers Systems

Afdeling in de kijker: H.Essers Systems

Bij het zien van de tagline ‘Warehousing.Transport.Systems’ hebt u zich misschien weleens afgevraagd of H.Essers een leverancier van ICT-systemen is. Hoewel we an sich geen ICT-systemen leveren aan onze klanten, beschouwen we systemen wel degelijk als de kern van ons bedrijf. ICT-systemen en bedrijfsprocessen zijn meer dan ooit onlosmakelijk met elkaar verbonden en wij geloven stellig dat uitblinken in beide essentieel is om onze mensen te ondersteunen, zodat zij onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn. In een wereld die met rasse schreden aan het digitaliseren is en waar complete organisaties en sectoren ontwricht worden, willen bedrijven samenwerken met partners die zich thuis voelen in die digitale wereld en het mogelijk maken om technologie in te zetten in hun activiteiten.

Onze Systems-afdeling telt meer dat 80 enthousiaste digitale specialisten: van projectmanagers en bedrijfsanalisten tot JAVA-ontwikkelaars, netwerkarchitecten, systeemingenieurs en supportspecialisten. Samen vormen zij een unieke mix van logistieke knowhow en technische expertise – het perfecte recept voor onze in-house ontwikkelde systemen voor het beheer van transport en opslag: het Transport Management System (TMS) en het Warehouse Management System (WMS). In nauwe samenwerking met de operations-afdeling kunnen we evoluties in het marktsegment opvolgen, innovatiemogelijkheden identificeren en nieuwe diensten mogelijk maken. Door ook zelf onze infrastructuur en datacentra te beheren, behouden we de controle over de hele lijn en kunnen we een zeer hoge kwaliteit garanderen.

Ons geavanceerd transportmanagementsysteem wordt gebruikt voor het volledige beheer van H.Essers Transport: van het wagenpark tot de planning, van het traceren van de lading tot het opvolgen van de temperatuur en cross-dockactiviteiten. Via onze Control Tower-applicatie kunnen we als leidend logistiek dienstverlener al uw transport coördineren. Dankzij het geïntegreerde beheersysteem voor multimodaal transport kunnen we onze klanten nieuwe alternatieven bieden. Ons TMS-systeem is GDP-gevalideerd voor farmaceutische transporten en de specifiek hiervoor ontwikkelde High Security-applicaties en Control Tower bieden een uiterst geavanceerd bewakingssysteem voor uw waardevolle goederen.

Met behulp van het H.Essers WMS kunnen we onze warehouseprocessen optimaliseren en uitbreiden, terwijl we een excellente kwaliteit garanderen door gebruik te maken van scanners en voice-picking in onze vertrouwde processen. Het WMS-systeem biedt een uitgebreide en vernieuwende, krachtige functionaliteit en is ontworpen om gemakkelijk geïntegreerd te kunnen worden in uw ERP. Op dit moment zijn er meer dan 80 actieve implementaties, waarvan er heel wat via interfacing volledig gelinkt zijn met onze klanten. De GDP-validatie maakt het systeem ook perfect voor de opslag van farmaceutische goederen. Wanneer grotere of meer complexe projecten specifieke, op maat gemaakte toepassingen of integraties vereisen, dan zullen onze bedrijfsanalisten in nauwe samenwerking met onze klant een oplossing uitwerken, die vervolgens vastgelegd wordt in een blauwdruk die als basis zal dienen voor het volgende project. Gezien ons WMS-systeem in-house ontwikkeld is, beschikken wij over de nodige specialisten en knowhow en kunnen we écht gericht meedenken met onze klant tijdens het proces.

Indien u nog vragen hebt of meer informatie wenst over onze Systems afdeling kunt u contact met ons opnemen via Erik.lamoral@essers.com. Wij helpen u graag verder.